Huis van het Kind Arendonk

In een Huis van het Kind kunnen ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien.
Het is een samenwerking tussen organisaties die helpen met kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning, workshops en veel meer.
Met meer dan 20 partners (bv. scholen, Kind & Gezin, ouders, kinderopvang,...) werken we samen. Zo willen we komen tot een zo ruim mogelijke ondersteuning, wat afgestemd is op de noden en behoeften van de Arendonkse mensen.
Op de facebookpagina 'Opgroeien in Arendonk' krijg je bovendien allerlei informatie over opgroeien in ons dorp.

 
Waar: Sociaal Huis - Vrijheid 100
Wanneer: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 11.30 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 19.30 uur
Meer info: Rienel van Beurden - Vrijheid 100 ­- Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 014 40 10 41

 

Kinderopvang Arendonk

Heel wat ouders doen een beroep op kinderopvang  wanneer ze gaan werken, solliciteren, een opleiding volgen of om even op adem te komen.
Goede kinderopvang biedt jonge kinderen niet alleen verzorging en geborgenheid, maar stimuleert kinderen ook in hun ontwikkeling. Kinderen ontmoeten er anderen en leren er van jongs af aan respectvol met elkaar om te gaan.
Uit onderzoek is gebleken dat kwaliteitsvolle kinderopvang heel veel kansen kan bieden aan alle kinderen en hun ouders. Ouders kunnen bij de opvang terecht met allerhande vragen en leren er meteen ook andere ouders kennen.

Arendonk heeft een bijzonder groot aanbod aan kinderopvanginitiatieven, zowel groeps- als gezinsopvang (crèches en onthaalouders). Wist je dat de opvanginitiatieven je tegemoet willen komen in flexibele (bv. deze week op dinsdag en donderdag en volgende week op maandag en woensdag), dringende (er is een acute crisis of je vindt plots werk of een opleiding) en inclusieve (je kind heeft specifieke zorgbehoeften) opvang?


De prijs voor kinderopvang

In Arendonk betaal je bij de grote meerderheid van de kinderopvanginitiatieven volgens het inkomenstarief: een prijs op basis van je inkomen en gezinssamenstelling. Je vraagt hiervoor een 'attest inkomenstarief' aan op mijn.kindengezin.be. De kinderopvanginitiatieven of het Loket Kinderopvang kunnen je hierbij helpen!
Je kunt recht hebben op een individueel verminderd tarief bij bv. bij invaliditeit, werkloosheid, faillissement, verminderd inkomen, minderjarige tienermoeder, leefloon of materiële of medische hulp.
Hiervoor neem je contact op met het Sociaal Huis.


Loket Kinderopvang

Ben je op zoek naar opvang voor je kind(eren) en wens je persoonlijke ondersteuning bij deze zoektocht? Heb je hulp nodig bij het aanvragen van een attest inkomenstarief of wil je weten of je in aanmerking komt voor individueel verminderd tarief? Voor al je vragen rond kinderopvang kun je bij ons terecht.

Waar: Sociaal Huis - Vrijheid 100
Wanneer: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 11.30 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 19.30 uur
Meer info: Rienel van Beurden - Vrijheid 100 -  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 014 40 10 41